w

Пътувай за Казанлък

Казанлък е град в централна България, административен център на едноименната община в област Стара Загора. Населението му е 45 367 души, което го поставя на второ място в областта и на двадесето в страната. Казанлък е и вторият по големина необластен град в България.
Казанлък е център на Розовата долина. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Наблизо е античният град Севтополис и Долината на тракийските царе.
Казанлък е важен транспортен, стопански, научен, културен, търговски и здравен център, който оказва влияние не само върху общината, но и върху област Стара Загора и Южен централен район.
В Казанлък бихте могли да изживеете всичко – да си отпочинете, да опознаете региона и да се забавлявате. Долината може да предложи и голямо разнообразие по отношение на вашите предпочитания за комфорт и обслужване – от професионално обслужване в хотелите в града и района, топлата семейна атмосфера и непринудена обстановка на къщите за гости в околните села, до уединението и бягството сред горската тишина на планинските хижи.
Очакваме ви!

Автобуси

Ежедневно от и към Казанлък пътуват директни автобусни линии, свързващи града с другите големи градове в страната.

Влакове

Пътуването до Казанлък с влак е удобно и приятно. Железопътната мрежа в страната е добре развита, а линиите на повечето влакове минават през живописни местности, което превръща пътуването в истинско удоволствие. Влакове до Казанлък пътуват от всички големи и повечето малки градове в България. От София ежедневно за и от Казанлък има влакови композиции през целия ден – продължителността на пътуване е между 4 часа и половина и 7 часа.
Казанлъшката ЖП гара се намира в самия център на града, в непосредствена близост до автогара Казанлък. В близост има стоянка на таксита и спирки на градския транспорт.
За повече информация за разписанието на влаковете посетете сайта на Български Държавни Железници: https://www.bdz.bg/ .
Може да се информирате за ЖП мрежата в България от картата по-долу.

С кола

Градът е разположен в Казанлъшката котловина, която е част от Задбалканските котловини. През него минава Европейски транспортен коридор № 9. Казанлък се намира на 194 км източно от София, на 185 км западно от Бургас, на 36 км северозападно от Стара Загора, на 114 км североизточно от Пловдив и на 320 км югозападно от Варна. От най-близкото международно летище Пловдив можете да стигнете до Казанлък с автомобил за около 1 час и 45 минути. През Казанлък се пресичат пътищата София – Бургас и Стара Загора – Велико Търново.
Поради стратегическото си местоположение и добре развитата републиканска пътна мрежа, пътуването от и до Казанлък с автомобил е удобно, бързо и приятно. С автомобил от София до Казанлък можете да стигнете за около 3 часа. Също толкова време ще ви отнеме и пътуването от и до Бургас. Казанлък се намира само на половин час път с автомобил до областния център – Стара Загора.